Gyakori kérdések

Belépés, regisztráció
1. Miért jó a regisztráció?

Mert a regisztráció után az OTP Portálok oldalon ellenőrizheti az OTP Egészségpénztár, OTP Nyugdíjpénztár, OTP SZÉP kártya egyenlegét és forgalmát, intézheti ügyeit és még a Cafetéria nyilatkozatát is megteheti, ha munkáltatója szerződést kötött az OTP Cafeteria Nyilatkoztató szoftver használatára.

2. Ki regisztrálhat az OTP Portálokon?

Az OTP Portálokon az OTP Egészségpénztár és az OTP Nyugdíjpénztár tagjai, az OTP SZÉP kártya tulajdonosok és azok a munkavállalók regisztrálhatnak, akiknek a munkáltatója szerződést kötött az OTP Cafeteria Nyilatkoztató szoftver használatára.

3. Hogyan kell regisztrálni?

A regisztráció során meg kell adni személyes adatai közül a születési dátumát (és még kettő adatot az alábbiak közül: nyugdíjpénztári okiratszám, nyugdíjpénztári kártyaszám/virtuális kártyaszám, adóazonosító jel).

A regisztráció az oldal jobb felső részén a Regisztráció gombra kattintva érhető el.

4. Mire való a megerősítő link?

A megerősítő link az OTP Portálok oldalon kezelt adatok biztonságát segíti, mivel így illetéktelenek még akkor sem tudnak belépni az regiszrációjával, ha ismerik a jelszavát és e-mail címét, de levelezéséhez nem férnek hozzá. 

5. Hogyan léphetek be az OTP Portálokra, igénybe venni a szolgáltatásait?

Az OTP Portálok főoldalán a jobb oldali zöld [Belépés] gombra történő kattintással jelentkezhet be.

A bejelentkezéskor meg kell adnia a regisztrációkor megadott e-mail címét és jelszavát.

Ezt követően az OTP Portálok küld önnek a megadott e-mail címére egy levelet, melyben a „Belépek az ügyfélportálra” gombra kell kattintania.

6. Mire jó a regisztráció bővítése?

A regisztráció bővítés lehetővé teszi, hogy a felhasználó egy meglévő regisztrációhoz újabb szolgáltatást rendeljen hozzá. Ebben az esetben meg kell adnia a születési dátumot, majd a megfelelő check box bejelölésével, illetve a kért adatok megadásával tudja bővíteni a regisztrációjához igénybe vett szolgáltatások körét.

Így egyetlen regisztrációval tudja elérni az összes szolgáltatásunkat, egy bejelentkezéssel tudja megnézni a szép kártya, egészségpénztári és önkéntes nyugdíjpénztári számlája egyenlegét és forgalmát, nyilatkozhat béren kívüli juttatásairól. Mindehhez nem kell a különböző honlapok között váltogatnia és mindegyikhez külön-külön belépni. A korábbi négy felhasználó azonosító és jelszó helyett egy e-mail címmel és egy jelszóval elérhető valamennyi szolgáltatásunk.

7. Hogyan tudok regisztrálni/belépni a Portál oldalra?
8. Hogyan tudom regisztrációs adataimat - e-mail címemet, jelszavamat módosítani?

A regisztráció során megadott adatait bejelentkezés után az Ügyintézés menüben található Regisztrációs adatok megváltoztatása almenüpontban módosíthatja. Itt módosítható a bejelentkezéshez használt e-mail címe és jelszava.

9. Hogyan tudom törölni a regisztrációmat?

A bejelentkezést követően az Ügyintézés menü Regisztráció törlése pontjában szolgáltatásonként törölheti regisztrációját.

OTP Egészségpénztár
1. Hol találok további információkat az OTP Egészségpénztárról?

Az OTP Egészségpénztár honlapján

2. Miért érdemes az OTP Egészségpénztár tagjának lenni?

Az OTP Egészségpénztár előnyeiről (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Egészségpénztár választása után a Tudnivalók menü Előnyök pontjában tájékozódhat.

3. Milyen szolgáltatásokat nyújt az OTP Egészségpénztár?

Az OTP Egészségpénztár szolgáltatásait megismerheti (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Egészségpénztár választása után a Tudnivalók menü Szolgáltatások pontjában.

4. Hogyan léphetek be az OTP Egészségpénztárba?

A belépés ügyintézése történhet:

  • kezdeményezheti az Online Belépési Felületen
  • postai úton (postázza el a Pénztárnak az eredeti, aláírt Belépési nyilatkozatot és személyi igazolványa mindkét oldalának másolatát, valamint lakcímkártyája első, lakcím adatokat tartalmazó oldalának másolatát: 1369 Budapest 5, Pf. 362)
  • személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139. - OTP Bankfiók)
  • személyesen, bármely OTP Bank fiókban.
OTP Nyugdíjpénztár
1. Milyen szolgáltatásokat nyújt az OTP Nyugdíjpénztár?

Az OTP Nyugdíjpénztár szolgáltatásait megismerheti (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Nyugdíjpénztár választása után a Tudnivalók menü Szolgáltatások pontjában.

2. Miért érdemes az OTP Nyugdíjpénztár tagjának lenni?

A nyugdíjpénztárak és az OTP Nyugdíjpénztár előnyeiről (az OTP Portálok honlap fejlécében) az OTP Nyugdíjpénztár választása után a Tudnivalók menü Előnyök pontjában tájékozódhat.

3. Hol találok további információkat az OTP Nyugdíjpénztárról?

Az OTP Nyugdíjpénztár honlapján.

4. Hogyan léphetek be az OTP Nyugdíjpénztárba?

A belépés ügyintézése történhet:

  • a Belépési Nyilatkozatot kitöltés és kinyomtatás után alá kell írni (szükséges helyeken két tanúval leigazoltatni) és eljuttatni Pénztárunk levelezési címére (1370 Budapest, Pf. 369), vagy
  • kitöltés után le kell menteni, majd AVDH-s hitelesítést követően megküldeni az info@otpnyugdij.hu címre
  • személyesen a Pénztár ügyfélszolgálatán (1138 Budapest, Váci út 135-139.)
  • személyesen, bármely OTP Bank fiókban.
template_error_txt
template-text
template-text